Qui som i què defensem

Et donem la benvinguda al web d’Esquerra Socialista de Catalunya, corrent intern del PSC, i et convidem que ens donis la teva opinió.

Esquerra Socialista de Catalunya -PSC és l’únic corrent d’opinió reconegut com a tal dins del Partit dels Socialistes de Catalunya des del 31/07/1981, constituït amb la vocació de contribuir a la ideologització del partit i de la societat. Ens proposem aportar anàlisis i propostes inspirades en el nostre ideari socialista i democràtic com a projecte polític i econòmic fermament compromès en regirar les estructures econòmiques actuals amb la finalitat d’abordar amb seriositat els greus problemes del nostre temps.

Considerem que en l’actual crisi de la socialdemocràcia, que a nivell internacional ha fet palès el seu fracàs a l’hora de donar resposta als nous reptes i com a conseqüència ens trobem amb l’avenç dels moviments de dretes i d’extrema-dreta arreu d’Europa, és necessari reprendre el debat sobre les causes de la crisi des d’un punt de vista marxista, que no és un altre que el caràcter injust, explotador i cobejós del sistema capitalista, que campeja impunement davant la falta d’un projecte alternatiu de tipus econòmic i social per part de l’esquerra en general i del socialisme en particular.

És imprescindible contribuir al naixement d’una ala d’esquerres dins del PSC, acabant amb programes i projectes netament liberals aliens al nostre projecte d’emancipació social dels treballadors i sectors populars, que actualment s’estan imposant des d’Europa i des del Govern.

Sobre la qüestió nacional, ens reclamem dels principis internacionalistes que promulguen la unitat de la classe treballadora en la lluita per la seva emancipació com a classe per sobre de fronteres nacionals, unitat que només es pot donar per la via de la fraternitat i el reconeixement mutu dels drets socials i nacionals dels treballadors, conscients que l’única via cap a una unitat veritable, duradora i fructífera entre els pobles és la de la voluntat i no la de la imposició. En aquest debat apostem fermament per la construcció d’un estat federal, republicà i laic, que ha de passar forçosament pel reconeixement oficial del caràcter plurinacional de l’estat espanyol i el reconeixement del dret d’autodeterminació, tal i com s’ha anat fent correctament dins del socialisme durant els anys de la Transició.

Econòmicament insistim en la urgència d’obrir un debat en profunditat amb tota la militància socialista per elaborar un projecte aliè als termes habituals basats en l’ambigüitat, pronunciant-nos per mesures concretes i atrevides, com ara la remissió de les dràstiques i injustes mesures que s’estan aprovant (especialment en les retallades en la salut, educació, ocupació, etc.) l’eradicació dels paradisos fiscals, la impossició de l’impost (taxa Tobin) a tots els moviments especulatius financers, que es procedeixi a establir el corresponent impost sobre els beneficis del capital, de les grans fortunes, del patrimoni, etc. (que la crisi la paguin els que l’han provocat), la creació d’una potent banca pública, i posar sobre la taula la qüestió de la nacionalització dels sectors estratègics de l’economia, atenent-nos també al que exposa la Constitució Espanyola: […] toda la riqueza del país en sus distintas formas y sea cual fuere su titularidad está subordinada al interés general.

Estem en contra de la criminalització que es fa respecte a l’ampli moviment del 15M, per una “democràcia real, ja”, doncs gran part de les seves reivindicacions són justes i la seva actitud és una resistència conseqüent a les polítiques dictades pels mercats i les institucions internacionals. Estem a favor de la confluència amb totes les forces d’esquerra, els moviments socials i les forces sindicals per construir una alternativa d’esquerres contra la dreta.

ESC es pronuncia per una important renovació dels òrgans dirigents, i contra la concentració dels càrrecs de la seva Comissió Executiva i altres organismes, que avui estan en mans de notables càrrecs institucionals, la qual cosa contribueix al fet que el Partit continuï com fins ara, i no com ESC predica: Que ha de fer-se ressò d’allò que demana la societat no oblidant el paper de transformació social que li correspon, i orientant en aquest sentit la funció dels seus membres en les institucions.

Si vols posar-te en contacte amb nosaltres, ho pots fer a través del Facebook o enviar-nos un correu a: esc@socialistes.cat

loyo yunque
  1. oscar rodriguez manjon militant del PSC

    Soc militant del PSC y esta corrent democrática dentro del PSC demuestran que los social demócratas hay de centro izquierda y de izquierdas yo soy de centro y social demócrata y esta corriente democrática hay que escucharla y comprenderla.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: